Krasloten

online krassen krasloten

Rond de jaren 90 begon de hype rond krasloten – voor een klein bedrag kunnen mensen een kraslot aanschaffen en meedingen naar een leuke prijs. Regelmatig winnen mensen een gratis lot, of het bedrag wat ze uitgegeven hebben aan het lot terug. De kans op echt grote prijzen lijkt vrij klein.

Natuurlijk is er wel de regeling dat er prijzen moeten kunnen gewonnen worden, maar hoe de statistische verdeling eruitziet blijft ietwat mysterieus. Vroeger werden er ook meer krasloten verkocht dan tegenwoordig- hoe meer er verkocht worden, des te groter de kans dat er iemand iets wint en des te groter de kans dat de prijs hoger is aangezien de aanbieder meer winst heeft gemaakt op die manier.

De offline aanbieders zoals de Lotto en Lucky day vermelden hun winnaars altijd netjes in hun maandblad. Het feit dat ze dit kunnen doen over een periode van een maand verklapt al wel een beetje hoe weinig mensen daadwerkelijk een grote prijs winnen. Over de winstkansen kun je zelfs een babbeltje met de winkelier maken – zij krijgen vaak informatie toegereikt over de loten die ze verkopen en hoe hoog daadwerkelijk de kans is dat je iets anders wint dan een gratis lot.

Online Krasloten

Er is wel verandering gekomen in het aanbod van krasloten. Tegenwoordig zijn ze namelijk ook online te vinden. Het voordeel van krasloten blijft natuurlijk het feit dat je bijna onmiddellijk weet of je iets hebt gewonnen of niet. Het hangt niet af van je eigen vaardigheid of kennis, maar van een flinke dosis geluk.

Je geluk beproeven met een kraslot is in principe een gokje wagen, dus een kraslot kan worden gezien als een kansspelletje. De invloed die je hier op hebt is beperkt tot het uitkiezen van het lot, en in sommige gevallen tot welke vakjes je kiest om open te krassen. Niet iedereen houdt daarom van krasloten – sommige online aanbieders hebben variaties gemaakt op het traditionele kraslot dat het ‘spelen’ er van iets dynamischer maakt.

Erg verslavend werken de krasloten niet, mits je zicht houd op je uitgaven – omdat je zo snel de uitslag weet kan het zijn dat je geneigd bent opnieuw loten te kopen wanneer je niets gewonnen hebt- gezien de prijs niet al te hoog ligt kan dit natuurlijk wel, maar laat het niet uit de hand lopen. Verstandiger is om online te krassen met een vastgesteld limiet op je account zodat je nooit meer kan uitgeven dan bedoeld.